Bestill over telefon! Vi hjelper deg
Tlf: 35 69 22 21, åpent hverdager 8-16.

Når ryggen verker er alt slitsomt

Det er ikke før vi får ubehag i ryggen at vi egentlig skjønner hvor viktig den er for å fungere som normalt. Hva kan du gjøre for at dette ikke legger begrensninger i hverdagen?

Alle som har hatt plager i ryggen vet hvor vanskelig det kan være å røre seg eller gjøre helt normale ting som å kle på seg eller ta på et par sko.

Ryggplager er et folkehelseproblem

Dessverre er ryggplager veldig vanlig, og hele 80 prosent vil oppleve det en eller annen gang i livet. I løpet av det siste året har så mange som halvparten av oss hatt ubehag i ryggen, og det anslås at 15 prosent lider av ryggplager hele tiden.

Når over 350 000 nordmenn går til kiropraktor hvert år og statistikk viser at muskelplager er en av de største årsakene til både uføretrygd og sykemeldinger, er det tydelig at det er et problem. Den gode nyheten er imidlertid at ryggplager i de fleste tilfeller både kan forebygges og lindres!

Heldigvis kommer ryggplager sjelden av noe alvorlig

Ryggplager kan oppstå akutt eller gradvis, være milde eller intense – det er store variasjoner og årsakene er mange. Heldigvis kommer ryggplager sjelden av noe alvorlig, og er som regel en kombinasjon av flere ting som stress, dårlig søvn, overbelastning, feilbelastning eller for mye stillesitting. Trøsten er at plagene oftest forsvinner av seg selv i løpet av noen dager. Ved vedvarende ubehag bør du alltid oppsøke lege for å få riktig behandling.

Du må holde deg i bevegelse

Dersom du har mye plager i ryggen påvirker det ikke bare deg selv, men kan også gå utover samlivet du har med partneren din. Problemene er derfor noe du bør ta tak i så fort som mulig.

Det viktigste du kan gjøre om du har plager i ryggen er å holde deg i bevegelse og fortsette med de hverdagslige aktivitetene du er vant til. Bevegelse kan redusere plagene og bidra til at du fortere blir bra. Passivitet kan forverre plagene ved at leddene dine stivner.

Men å være i aktivitet kan selvfølgelig være en utfordring dersom plagene tar overhånd og man helst vil være i ro. Prøv Naturlig Flex for å unnslippe de største plagene og den verste stivheten i ryggen, slik at du heller kan fokusere på å være aktiv for å myke opp kroppen igjen.

Naturlig Flex-effekten gir deg bedre kontroll over plagene, samtidig som du forebygger at de gjenoppstår.  

Det som venter deg er muligheten til å møte hver dag uten at ryggen setter en stopper!