Bestill over telefon! Vi hjelper deg
Tlf: 35 69 22 21, åpent hverdager 8-16.

Urter har blitt brukt mot plager i tusenvis av år

At det finnes tradisjoner innen naturlig behandling som går mange, mange år tilbake i tid er ikke uten grunn. Det er nemlig langt fra oppspinn.

Når vi ser mot Østen, er det mye vi kan lære av hvordan de tyr til plantenes naturlige egenskaper til å helbrede den menneskelige kroppen. Ved å bruke mat som medisin unngår de i mange tilfeller uheldige bivirkninger. Her ser vi nærmere på to av de naturlige virkemidlene – gurkemeie og tamarind.

Fantastiske gurkemeie

Kulturplanten gurkemeie kan spores så langt tilbake som 600 år før vår tidsregning, og er derfor en av de mest tradisjonelle og kjente naturlige midlene vi kjenner til. Planten stammer trolig fra India, der den fortsatt dyrkes den dag i dag.  

Gurkemeiens lange historie i asiatiske kulturer begrenser ikke bare bruken til smakstilsetning i mat, men også som fargestoff og medisin. Roten er i slekt med ingefær og er ganske lik på utsiden, men under skallet er det store forskjeller. Gurkemeien har en knall oransje farge, og det er nettopp virkestoffet i fargen som har fascinert mennesker i alle år.

Det gule pigmentet er en kraftig antioksidant som heter curcumin, og er det som gir gurkemeien dens gunstige effekt på helsen. Planten har tradisjonelt vært brukt mot plager i muskler og ledd.

Unike tamarind

Tamarind er ikke like kjent som gurkemeie her i Norge. Det er særlig frøene i belgfrukten som viser seg å ha en beskyttende effekt på leddene.   

Tamarind stammer opprinnelig fra de afrikanske savannene og brukes i dag mye i det asiatiske kjøkken. Her hjemme kjenner vi den kanskje best som en viktig ingrediens i HP-saus og Worchestersaus.

Gurkemeie + tamarind = sant

Mennesker har benyttet seg av tamarind og curcumin i tusenvis av år, noe som viser at den naturlige behandlingen er helt trygg å bruke. Men for at du skal slippe å spise gurkemeie til hvert eneste måltid og gå til innkjøp av tamarind, er det mye enklere å ta det i et kosttilskudd.

I Naturlig Flex er begge disse virkestoffene hovedingrediensene, sammen med vitamin C. Denne unike kombinasjonen vil dempe plagene i kroppen.

Du vil derfor føle deg bedre, sprekere – ja, rett og slett yngre igjen.