Bestill over telefon! Vi hjelper deg
Tlf: 35 69 22 21, åpent hverdager 8-16.

– Med Naturlig Flex blir du kvitt smerter i muskler og ledd

– Virkestoffene i Naturlig Flex hjelper kroppen å beskytte seg mot betennelse, som er roten til alt ondt, sier naturterapeut Stein Flaatrud.

Det han mener med dette er kroppens naturlige betennelsesreaksjoner som har til hensikt å rydde opp etter en celle- og vevsskade, uansett årsak. Faktum er at disse reaksjonene over tid kan gjøre mer skade enn nytte.

– Det er det som gjør at det oppstår smerter i ledd og i muskulaturen. Smerte er alltid et tegn på at det er en betennelse et sted.

 Tamarind og curcumin sammen hjelper kroppen å beskytte seg mot betennelse

Det er få andre som vet like mye om naturens helsebringende egenskaper enn Stein Flaatrud. Gjennom 35 år som naturterapeut har han behandlet over 8 000 pasienter, og vet godt hva han snakker om. Vi lytter derfor nøye når han forteller at det faktisk er mulig å bli naturlig fri for smerter.

Stein trekker spesielt frem de betennelseshemmende egenskapene til curcumin fra gurkemeie og tamarind, som er de aktive virkestoffene i Naturlig Flex.

– Tamarind og curcumin sammen hjelper kroppen å beskytte seg mot betennelse, sier han.

Curcumin og tamarind gjør underverker for vonde ledd og muskler

I Østen er tamarind og gurkemeie en naturlig del av det daglige kostholdet. Det var noe av bakgrunnen til at gurkemeiens egenskaper i det hele tatt ble oppdaget, studert og forsket på, forteller Stein.

– Man fant ut at indere og pakistanerne hadde færre plager med muskler og skjelett enn folk i den vestlige verden. Kunne det være genetisk? Nei, for de fikk like mange plager da de la om til vestlig kosthold.

Curcumin er i særstilling fordi det har så stor innvirkning på rensesystemet vårt

Vi har derfor mye å lære av kostholdsvanene i Østen, som gjør at de unngår mange plager som er typiske her i Vesten. Curcumin er et aktivt virkestoff i gurkemeie, en antioksidant med en leverrensende effekt. Det er også godt kjent for å påvirke hele fordøyelsesapparatet vårt, i tillegg til sine smertelindrende egenskaper. Stein er ikke i tvil:

– Curcumin er i særstilling fordi det har så stor innvirkning på rensesystemet i kroppen vår, sier han.

Leveren avgifter i to faser (fase 1 og fase 2), og mens mange urter påvirker én av fasene positivt, påvirker curcumin begge.

Tamarind har mange helsebringende egenskaper

Eksperten ramser opp en rekke studier og forskningsrapporter som er gjort for å avdekke de helsebringende egenskapene til den eksotiske frukten tamarind.

– Tamarind har tradisjonelt blitt brukt til å behandle alt fra akne, sår hals og heteslag, til å regulere blodsukkeret. Den kan også ha betydning for balansen av fettstoffer i blodet, fjerne smerter i muskler og ledd, og veldig mye mer.

Tamarind er rik på jern, kalsium, magnesium og flere andre mineraler som kroppen trenger, og har derfor blitt brukt i tusenvis av år. Blant annet er plantekjemikaliet geraniol funnet i tamarind, en naturlig antioksidant som viser seg å ha en positiv effekt på lever og galle.

Smerter i muskler og ledd starter ofte i tarmen, og problemene må løses der først

– Og det vil igjen ha en positiv effekt på mange ting i tarmen, som forstoppelse. Når vi blir forstoppet dannes mange uheldige stoffer i tarmen, og fører til negative reaksjoner. Det bør vi unngå, forklarer han ivrig, før han fortsetter:

– Det mange må forstå, er at smerter gjerne ikke oppstår der du kjenner det. Smerter i muskler og ledd starter ofte i tarmen, og problemene må løses der først.

Hver eneste kapsel Naturlig Flex inneholder kombinasjonen av tamarind, curcumin og vitamin C. Sistnevnte beskytter cellene ytterligere mot oksidativt stress og bidrar til en normal bruskfunksjon.

Eksperten er klar i sin tale. Han anbefaler Naturlig Flex til alle som sliter med smerter og plager i muskler og ledd.

Stein Flaatrud, naturterapeut

Stein har 35 års erfaring som naturterapeut. Han har lest homøopati ved Norsk Akademi for Naturmedisin. I dag jobber han med vitamin og mineralterapi, urtemedisin og mikrobiologi.