Bestill over telefon! Vi hjelper deg
Tlf: 35 69 22 21, åpent hverdager 8-16.

Forgiftet av tarmen

Visste du at hele 80 prosent av immunforsvaret vårt ligger i tarmen? Da er det ikke vanskelig å se for seg at tarmfloraen har mye å si for den generelle helsen.

Ideen om at mennesker blir forgiftet innenfra, mer spesifikt fra tarmen, er gammel – veldig gammel. Legekunstens far Hippokrates visste allerede 460 år før kristus at det vi spiser enten får plager til å oppstå eller bidra til å dempe dem. Han sa, ”All sykdom oppstår i tarmen”.

All sykdom oppstår i tarmen

De siste årene har flere leger og forskere begynt å oppdage at en rekke plager og tilstander stammer fra tarmen. Sakte, men sikkert, kan kjemiske reaksjoner føre til alt fra allergier, lite energi og stive ledd, til mer alvorlige tilstander.

Mange med slike diffuse plager i kroppen føler seg misforstått, særlig når noen avskriver det som at man kanskje er lat, eller at plagene er psykiske. Men det er mange grunner til å tro at man rett og slett kan bli forgiftet innenfra.

Tarmen må være i balanse

Tarmen kommuniserer med hele kroppen, blant annet gjennom hormoner og immunforsvaret. Sistnevnte har en veldig krevende jobb, og skal både forsvare oss mot farlige bakterier og giftstoffer, samtidig som det skal opprettholde tarmens bakterieflora og ta opp næringsstoffer.

– Det er flere mikrober i tarmen din enn det er celler til sammen i hele kroppen. Da er det viktig at de er i balanse, sier naturterapeut Stein Flaatrud.

Med et sunt og variert kosthold kan du få tilbake den gode magefølelsen

Det starter med hva slags næring vi putter i oss. Spiser du feil kan det nemlig gi utslag av lite energi, og et større behov for sukker for å holde tempoet oppe. Høyt sukkerinntak vil føre til store svingninger i blodsukkeret, noe som ikke er gunstig for energiproduksjonen.

– Hvis du ikke spiser mye sukker, ikke drikker en bøtte kaffe hver dag og ikke røyker, da begynner du å gjøre noe riktig.

Curcumin renser leveren

Med et sunt og variert kosthold kan du få tilbake den gode magefølelsen. Det er ikke bare viktig for å unngå magetrøbbel, men også for resten av kroppen. For når ikke cellene i tarmen fungerer som de skal, kan det blant annet sende feil signaler til hjernen om at du er sliten eller lei – uten at du nødvendigvis er det.

Stein Flaatrud, naturterapeut

 Stein har 35 års erfaring som naturterapeut, og har lest homøopati ved Norsk Akademi for Naturmedisin i fire år. I dag jobber han primært med vitamin- og mineralterapi, urtemedisin og mikrobiologi. I tillegg er han Norges fremste ekspert på hårmineralanalyser, som gir svar på ubalanser i kroppen. Stein har utviklet en lang rekke helsekostprodukter, og er ikke ukjent med ernæring. Han kjenner til de fleste kjemiske reaksjoner som oppstår i kroppen i møte med maten vi putter i oss.

Dårlig fordøyde stoffer kan belaste leveren og skape en dårlig biokjemi der. Leveren er et av kroppens viktigste organer, og er den som lider mest dersom du lever usunt og har dårlige vaner. Derfor vil også leveren ivaretas gjennom et sunt kosthold og en riktig ernæring.

Opplev bedre konsentrasjon og utholdenhet i hverdagen

Et virkestoff som både virker lindrende på plager og samtidig er leverrensende er curcumin, et av de svært aktive virkestoffene i gurkemeie. Leveren avgifter i to faser (fase 1 og fase 2), og mens mange urter kan påvirke én av fasene positivt, kan gurkemeie påvirke begge!

Det naturlige kosttilskuddet Naturlig Flex inneholder curcumin, i tillegg til tamarind og vitamin C – kun positive ingredienser.

Tar du vare på kroppen din ved å spise sunt og variert vil du ikke bare føle deg bedre, men du vil også oppleve andre positive effekter som bedre konsentrasjon og utholdenhet i hverdagen.

ALLE SOM BRUKER NATURMIDLER VET AT DET TAR TID

Det kan gå tre måneder før du kjenner at naturmidlene får effekt. Dette er vanlig når det gjelder kosttilskudd. Antall kapsler du trenger per dag varierer fra person til person.