Bestill over telefon! Vi hjelper deg
Tlf: 35 69 22 21, åpent hverdager 8-16.

Et bevis på at Naturlig Flex-effekten ikke er placebo

Mange avskriver effekten av helsekostprodukter som ren placebo, men man kan ikke lure dyr til å vise forbedring.

Til motsetning fra mennesker, så vet ikke dyrene om det de spiser kan få dem til å føle seg bedre. Det er derfor interessant at vi nå har ambassadører som står frem og forteller at Naturlig Flex har hjulpet kjæledyrene, i tillegg til dem selv.

Ser forbedring i form og humør

Faktum er at stive og ømme muskler og ledd er vanlig for hunder og andre dyr når de bikker en viss alder, akkurat som for oss.

Les om den belgiske fårehunden Tjukken (12), som ikke lenger klarte å hoppe som før. Etter å ha fått Naturlig Flex hopper han enkelt inn i bilen, opp i sengen og sofaen, helt uten hjelp fra matmor Aina. Det virker rett og slett som om alderdommen har blitt utsatt.

 Enten virker produktet, eller så gjør det ikke det

Miniatyrhunden Bobby (10), en pomeranian, har også fått Naturlig Flex av sin eier Tiril. Til hennes store glede har den lille hunden blitt mye piggere og virker gladere. Istedenfor å bare tusle rundt har Bobby endelig begynt å løpe igjen, han kommer seg nå opp trappen uten hjelp og han leker mer.

Det er ingen tvil om at en eier kjenner dyret sitt best, og når både Aina og Tiril kan se en klar forbedring i både form og humør, betyr det at effekten er reell. Vi kan ikke lure dyrene til å tro på en placeboeffekt – enten virker produktet, eller så gjør det ikke det.

Dette er placeboeffekten

På latin betyr placebo «jeg vil behage», og uttrykket brukes for å forklare effekten man får når man tror eller forventer at en behandling eller midler vil virke på en bestemt måte.

Det underlige fenomenet har vært et omtalt tema siden 1950-tallet og er godt dokumentert med forskning som viser at det ikke er tull. Troen på at noe fungerer fører faktisk til ekte, positive endringer i kroppen.

Bevis på at effekten ikke er innbilning

Mange tror derfor at effekten av kosttilskudd og andre helsekostprodukter kun er fantasi, at det bare virker for dem som tror på produktet. Denne skepsisen fører til at veldig mange ikke gir kosttilskudd en sjanse, fordi de allerede tror at det ikke funker.

Hundene Bobby og Tjukken er derimot bevis på at effekten ikke er innbilning.

Er Naturlig Flex trygt å gi dyr?

Produktet inneholder virkestoffer fra frukten tamarind og curcumin fra krydderurten gurkemeie. Med ingredienser direkte fra naturen, kan det sammenlignes med å spise sunn mat.

Det gjør også at Naturlig Flex er helt uten bivirkninger, i motsetning til mange andre medisiner for dyr. De kan inneholde samme negative ingredienser som finnes i menneskemedisin, og som kan gi bivirkninger ved langtidsbruk for både dyr og mennesker.

Må prøve seg frem til riktig dose for å få den ønskede effekten

Hverken Tjukken eller Bobby har på noen som helst måte blitt dårlige av å innta produktet, men har kun vist forbedring. Tjukken er såpass stor at han får to kapsler om dagen, mens miniatyrhunden får en halv kapsel hver. Størrelsen har altså ingen betydning på om dyr som hund eller katt, kan spise Naturlig Flex eller ikke. Det viktigste er å prøve seg frem for å se hvor mye som skal til for å gi effekt.

Det samme gjelder mennesker. Noen har små plager, andre har store, og opptaket i tarmen kan variere fra person til person. Man må derfor prøve seg frem til riktig dose for å få den ønskede effekten.

Noen får full effekt av én kapsel daglig, mens andre må ta flere til å begynne med før de etter hvert kan trappe ned.

Én ting er uansett sikkert: Når du kjenner effekten på kroppen, er det ikke placebo.